Ja, ik wil lid worden!
04|02|2016
Zuyd inspireert studenten tot ondernemerschap met Start Up Event

Op donderdag 3 maart organiseren de opleidingen Commercieel Management, Financieel Management en People and Business Management in samenwerking met het Valorisatieprogramma van Zuyd Hogeschool het Start Up event aan de Havikstraat 5 in Sittard.

Het doel studenten inspireren tot  ondernemerschap (zowel de ondernemende houding als het starten van een eigen bedrijf) en een beeld schetsen van ondernemende initiatieven en organisaties in de regio. Ook ondernemers doen tijdens het Start Up event veel inspiratie op! Voor hen is dit een uitgelezen mogelijkheid om een dag lang kansen te herkennen en tegelijk kennis te maken met hun medewerkers van morgen.  

Het Start-Up event heeft een bruisend en gevarieerd programma. Hoogtepunten van de dag zijn onze keynotes: 4 topsprekers met toonaangevende en inspirerende lezingen over hun vakgebied verteld vanuit hun eigen ervaring. Een van deze topsprekers is Richard van Hooijdonk, de meest gevraagde trendwatcher van 2015.

Verder vindt tijdens Start Up de zinderende finale van de YEZ (Young Entrepreneurs Zuyd) Award plaats, de competitie voor het meest kansrijke idee van studenten/recent afgestudeerden van Zuyd. Hét moment van de waarheid waar deze ondernemers in spe 5 maanden naar toe hebben gewerkt met behulp van coaches, workshops en trainingen.

Daarnaast zijn er meer dan 50 andere sessies waarin studenten kennis maken met een grote verscheidenheid aan organisaties, geïnspireerd raken door verhalen van ervaren en startende ondernemers, bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen rondom ondernemerschap, zelf in de schoenen van een ondernemer stappen of aan hun ondernemersvaardigheden kunnen werken. Tevens zullen de hele dag door bedrijven hun stage mogelijkheden presenteren aan studenten middels het netwerkevent.  Eén van de meest aansprekende stages daarbij is misschien wel om een half jaar mee te lopen met de CEO van een landelijke dienstverlener binnen de financiële sector, inclusief een eigen leaseauto! 

Tijdens het Start Up event krijgen zowel studenten als ook de warme relaties van Zuyd Hogeschool  een goed beeld van ondernemerschap anno 2016 en worden ze getriggerd om zelf kansen te  herkennen én pakken  Tot slot is het ook een mooie gelegenheid om nieuwe contacten op te doen en een begin te maken met ondernemen. Pak die kans: START UP!!

Meer informatie over Zuyd Hogeschool

Meer informatie over het studentenleven in Sittard-Geleen

terug