Ja, ik wil lid worden!
04|03|2016
Young Entrepreneurs Zuyd Award uitgereikt aan studenten

Op donderdag 3 maart organiseerde Zuyd Hogeschool het Start Up event in Sittard-Geleen. Daarbij werd tevens de Young Entrepreneurs Zuyd Award uitgereikt aan studenten. Ondernemerschap en innovatie stonden deze dag centraal.

In meer dan zestig sessies maakten studenten en ondernemers kennis met een grote verscheidenheid aan organisaties, raakten ze geïnspireerd door verhalen van ervaren en startende ondernemers, werden ze bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom ondernemerschap en konden ze werken aan hun ondernemersvaardigheden.

Inspireren tot ondernemerschap
Het doel van het Start Up Event is om studenten te inspireren tot ondernemerschap, zowel de ondernemende houding als het starten van een eigen bedrijf. Ook ondernemers zullen tijdens het Start Up event veel inspiratie hebben opgedaan. Voor het was dit Start Up event een mooie kans om een dag lang kansen te herkennen en tegelijk kennis te maken met hun medewerkers van morgen.

YEZ Award
Hoogtepunt van de dag is de finale van de YEZ (Young Entrepreneurs Zuyd) Award, de competitie voor de meest kansrijke onderneming van Zuyd-studenten/recent afgestudeerden bij Zuyd. Hét moment van de waarheid waar deze ondernemers in spé vijf maanden naar toe hebben gewerkt met behulp van coaches, workshops en trainingen. Tien genomineerden pitchten hun businessidee voor een jury. De prijs is een bijdrage in het startkapitaal voor het bedrijf van de winnaar.

De winnaars
Remo Vloet en Martijn van der Cruijsen (student Hotel Management School Maastricht en student Communicatie and Multimedia Design bij Avans Hogeschool) bedachten Priceless Places; een online platform waarop beschikbare vergaderruimtes binnen horecagelegenheden door iedereen in heel Nederland gratis als werk- of vergaderruimte geboekt kunnen worden. Binnen dit concept verdienen de horecagelegenheden hun geld niet aan de verhuur van de ruimtes, maar aan de verkoop van zaken als drankjes, hapjes, maaltijden en upgrades.

Juryvoorzitter Henk Ceha prees het hoge niveau van alle genomineerde student- ondernemers: sterke pitches en mooie ideeën. In de winnaars durf ik te investeren: door goed marktonderzoek is een weloverwogen concept ontstaan.

terug