Ja, ik wil lid worden!
25|01|2018
Websites van binnenstad Sittard en centrum Geleen online

Sinds vandaag zijn de websites van de binnenstad van Sittard en het centrum van Geleen online. Vanaf nu kunnen belangstellenden alle informatie over winkels én horecazaken in de beide centra raadplegen. Op die manier wil de gemeente Sittard-Geleen, samen met het centrummanagement van Geleen en Sittard, de beide winkelgebieden nog beter onder de aandacht brengen met als doel meer bezoekers trekken. 

Wethouder voor binnenstedelijke ontwikkeling, Noël Lebens, is trots op de nieuwe websites: “Deze websites zijn een mooi resultaat van een intensieve samenwerking met het centrummanagement en tot stand gekomen met hulp van de ondernemers. Met deze websites willen we bezoekers beter informeren over alles wat de beide winkelgebieden te bieden hebben. En dat is veel. We mogen trots zijn op de vele speciaal- en horecazaken. Vele (lokale) ondernemers geven glans aan onze centra. Met deze websites kunnen zij zich nog meer én beter in de schijnwerper zetten.  

Ellen Housmans van Centrummanagement Sittard vult aan: “De veranderingen in het koopgedrag van de consument en het effect daarvan op de retailsector is een wereldwijd fenomeen. Zo zoeken mensen tegenwoordig online naar informatie. De grootste uitdaging blijft om klanten te motiveren om naar “de stad” te gaan. De nieuwe websites maken het voor de consument heel gemakkelijk om informatie over winkels en horecazaken te vinden.”  

Het online winkelplatform is een online weergave van het winkelgebied. Beide centra hebben een eigen website die aansluit bij de eigen identiteit. Per winkelgebied is het merendeel van het winkelaanbod in Sittard en Geleen te vinden.  

“De bezoeker kan op een intuïtieve en overzichtelijke manier door het winkelaanbod navigeren,” stelt Davey Nieuwendijk van Centrummanagement Geleen. “Zo wordt je verleid om te ontdekken wat het winkelgebied allemaal te bieden heeft. Het online platform faciliteert zo de bezoeker en maakt het winkelen aangenamer en makkelijker.” 

Nieuwsgierig geworden? De websites zijn via onderstaande adressen te bezoeken. 
www.centrumgeleen.nl  
www.sittardgenietenvoorop.nl 

terug