Ja, ik wil lid worden!
02|02|2012
Voorlopig ontwerp plangebied Dobbelsteen bekend

Op 31 januari is het voorlopig ontwerp voor de nieuwbouwlocatie Dobbelsteen aan het publiek gepresenteerd. Tijdens een bijeenkomst in de Stadsschouwburg onthulden de architecten Jeanne Dekkers, Rapp + Rapp en Lodewijk Baljon hun plannen voor het gebied tussen de Haspelsestraat, Linde en de Rijksweg Noord in Sittard. Wethouder Ruud Guyt  sprak van een complex proces dat het resultaat is van het (denk)werk van velen, maar vooral van de betrokken architecten. Vanaf nu werken de architecten aan het definitieve ontwerp, dat naar verwachting juli 2012 gereed is,” aldus Guyt. 

Levensader stadscentrum

Volgens de plannen wordt het gebied een levendig nieuw centrum met een geheel eigen karakter tegen de unieke achtergrond van de historische binnenstad van Sittard. Centrum voor hoger beroepsonderwijs, brandpunt van culturele activiteit, winkels en horeca. Door deze functies met elkaar te verweven, krijgt het regionale vestigingsklimaat een forse impuls en kan de stad een enorme kwaliteitssprong naar de toekomst maken. Met de komst van het multifunctionele gebouwencomplex komen er nieuwe passantenstromen op gang waar de hele binnenstad van kan meeprofiteren. 

Zitterd Revisited
Het project Dobbelsteen is de kern van Zitterd Revisited, het masterplan voor de integrale en duurzame herontwikkeling van het centrum van Sittard. Meer informatie over het project en het masterplan vindt u op http://www.zitterdrevisited.nl/.

Betrokken partijen
Het multifunctionele gebouwencomplex is een initiatief van gemeente Sittard-Geleen, Zuyd Hogeschool en Bouwontwikkeling Jongen. De presentatie van het voorlopig ontwerp is een belangrijke mijlpaal. Na maanden van intensief overleg, waarbij alle toekomstige gebruikers betrokken zijn, ligt er een gezamenlijk voorstel. Dit voorstel wordt verder uitgewerkt in het definitief ontwerp dat deze zomer gepresenteerd zal worden. De start bouw is gepland medio 2013. 

 

terug