Ja, ik wil lid worden!
20|09|2012
Presentatie project 'Dobbelsteen'

In het historische hart van Sittard verrijst straks een nieuw, multifunctioneel gebouw. De schoot van het verleden wordt een broedplaats voor kennis en cultuur. Hier komen hogeschool, bibliotheek, museum, filmhuis, winkels en wonen samen. Ontmoeting staat in meerdere opzichten centraal. Het project werd jaren gedragen onder de naam 'Dobbelsteen', maar dat veranderd op korte termijn.

Project Dobbelsteen Sittard

Oud ontmoet nieuw

Allereerst is er de indrukwekkende ontmoeting van oud en nieuw. Verleden en toekomst komen samen op een historische plek.

Kruisbestuiving en nieuwe initiatieven

Alle nieuwe ontwikkelingen sluiten aan op de bestaande bebouwing en functies, zodat er echt een aanvulling ontstaat op alles wat Sittard al te bieden heeft. Met ruimte voor onderwijs, cultuur, winkelen en horeca zal het bruisen van nieuwe initiatieven en kruisbestuivingen.

Mensen ontmoeten elkaar

Elke dag zullen hier duizenden nieuwe ontmoetingen zijn, tussen bezoekers en bewoners, cultuurliefhebbers en winkelend publiek. Mensen van binnen en buiten Sittard-Geleen treffen elkaar op een plaats die heel nadrukkelijk een regiofunctie gaat vervullen. De komst van Zuyd Hogeschool brengt nieuw leven in de oude binnenstad van Sittard. Een ongekende dynamiek van studenten die hier colleges volgen, samenwerken en studeren. Ook het Stationskwartier gaat hiervan profiteren. Veel studenten maken immers gebruik van het openbaar vervoer en nemen de route door het Stationskwartier om hun school te bereiken.

Bebouwing en natuur

Er is ook de ontmoeting van bebouwing met natuur en openbare ruimte. Er komt een belangrijk nieuw plein bij in de binnenstad van Sittard. De ruimte tussen de gebouwen ligt aan de groene schootsvelden en de beek. Er is veel aandacht voor het omliggende gebied waarbij het de bedoeling is dat de ondergrondse beek voor een groot deel weer zichtbaar wordt gemaakt.

Meer lezen over het project? Klik hier.

Stemmen op de nieuwe naam
Het project draagt al jaren de naam 'Dobbelsteen'. Doordat de bouw in januari 2013 van start gaat, vinden de projectontwikkelaars dat het project een passende nieuwe naam moet krijgen. Er zijn vier serieuze kanshebbers om de nieuwe naam te gaan dragen. Er kan gekozen worden uit Atmo, Signa, S/Phere en Ligne. Stemmen kan hier.

Voor je het weet heeft het een naam!

Beeldmateriaal
Beelden Dobbelsteen Beelden Dobbelsteen

De beelden vanaf de schootsvelden.

Beelden Dobbelsteen Beelden Dobbelsteen

Links: Vanaf de Rijksweg. Rechts: Vanaf de Bremstraat.

Bekijk hier de 3D beelden van het project.

 
Tekst en afbeeldingen: jijstemt.nl

terug