Ja, ik wil lid worden!
07|11|2012
Ondernemershuis wordt SLIMhuis

Het Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek wordt verzelfstandigd en gaat vanaf 1 januari SLIMhuis heten.

Vanaf de start van het Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek, in 2009, is het de bedoeling geweest dat het Ondernemershuis na een aantal jaren zelfstandig zou kunnen functioneren, zegt wethouder Pieter Meekels (economie). ,,Ik ben blij dat dit ook daadwerkelijk lukt en dat er zoveel partners zijn die de meerwaarde van het SLIMhuis onderschrijven en er aan mee blijven werken.”

 

SLIMhuis Sittard-Geleen

Het Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek heeft in de ruim drie jaar dat het nu bestaat zijn meerwaarde bewezen. Het is een plek waar ondernemers met elkaar kunnen kennismaken, ideeën kunnen uitwisselen en elkaar helpen. Het is ook een plek waar alle diensten voor ondernemers bijeen zijn gebracht.

 

De afgelopen tijd is een businessmodel uitgewerkt waarin staat hoe het Ondernemershuis/SLIMhuis op een zelfstandige basis verder kan. Er komt een stichting waarin de gemeente een van de bestuursleden levert. De andere twee bestuursleden komen uit respectievelijk het onderwijs en het bedrijfsleven. De bedoeling is dat het SLIMhuis op termijn op Zuid-Limburgs niveau gaat opereren. 

Waar het SLIMhuis gehuisvest wordt, is binnen enkele weken duidelijk. Er is bewust niet gekozen voor nieuwbouw voor het SLIMhuis, maar voor huisvesting in een bestaand pand. Dat kan zowel het huidige pand van het Ondernemershuis zijn als een pand op een andere locatie. 

Het SLIMhuis dankt zijn naam aan het eerder dit jaar gehouden gelijknamige congres, waarbij de S staat voor Samenwerken, de L voor leren (van en met elkaar), de I voor Innovatief en de M voor Maatschappelijk verbonden ondernemen.

Persbericht gemeente Sittard-Geleen

terug