Ja, ik wil lid worden!
10|07|2012
Internationaal jeugdvoetbaltoernooi keert terug in Sittard-Geleen

Het internationaal A-jeugdtoernooi van Fortuna Sittard keert terug in Sittard-Geleen. Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus strijden acht topteams uit zes verschillende landen om de Fitland Talent Cup.

Fortuna Sittard Jeugd

Het deelnemersveld kent ook dit jaar enkele zeer gerenommeerde namen. De recentelijk gepromoveerde a-jeugd van Fortuna Sittard (Ned), Aston Villa (Eng), IFK Göteborg (Zwe), KRC Genk (Bel), Alemannia Aachen (Dui), YASU Football Academy (Jap), Ohio Defiance (USA) en RKC / Willem II complementeren het deelnemersveld van het internationale jeugdvoetbaltoernooi. 

Charly Chudik namens de organisatie van de Fitland Talent Cup: “Talentontwikkeling staat weer centraal in het beleid van Fortuna Sittard. Naast de herintroductie van Jong Fortuna stond ook de organisatie van een internationaal jeugdtoernooi hoog op ons prioriteitenlijstje.”  

Het jeugdtoernooi zorgt voor een duidelijke kwaliteitsimpuls van de Fortuna Sittard jeugdopleiding: “Bij het opleiden van jeugdspelers is het belangrijk dat de spelers structureel in actie komen tegen leeftijdsgenoten die op hetzelfde niveau of zelfs op een hoger niveau spelen. Het feit dat ze dan ook nog in aanraking komen met andere voetbalculturen maakt het ook interessant”, aldus Chudik. “Ook voor de uitstraling van onze jeugdopleiding is het organiseren van een dergelijk toptoernooi positief. Het toernooi moet weer uitgroeien tot een internationaal uithangbord, wat ook weer bijdraagt aan de kwaliteit van de  Sportzone in Sittard-Geleen.”

terug