Ja, ik wil lid worden!
23|02|2012
Het nieuwe winkelen: een kennismaking

In januari vond in het Ondernemershuis aan de Mercator in Sittard een eerste informatiebijeenkomst plaats over Het Nieuwe Winkelen. 

Het Nieuwe WinkelenDe sprekers van de avond gaven vooraf al aan geen professionals in het presenteren te zijn, maar dat werd door de aanwezigen niet als een probleem ervaren. Vooral ook omdat beide sprekers, een Geleense en een Sittardse ondernemer en beiden lid van het projectteam Het Nieuwe Winkelen, met veel bevlogenheid over hun onderwep spraken.

Het concept van Het Nieuwe Winkelen komt er - misschien iets te - simpel gezegd op neer dat de winkeliers van Sittard-Geleen binnen hun gemeente, opgesplitst in Geleen en Sittard, hun krachten bundelen door het delen van informatie over hetgeen er in de winkels binnen de gemeente te koop is. Zo kan het winkelend publiek 's avonds, thuis op de bank, met de laptop of de iPad op schoot, even uitzoeken waar in Sittard of Geleen bijvoorbeeld een nieuwe Victorinox tandenstoker - u weet wel, zo'n plastic prikkertje dat deel uitmaakt van 'n Zwitsers officiersmes - kan worden aangeschaft.

De werkgroep Het Nieuwe Winkelen bestaat uit een vaste kern van een tiental enthousiaste ondernemers uit onze gemeente. Deze ondernemers zijn zich bewust van de kansen die de nieuwe technologische ontwikkelingen ons bieden. Er wordt naar gestreefd om fase 1 van Het Nieuwe Winkelen (waarover in latere artikelen meer) tegen het einde van dit jaar al operationeel te hebben.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan beslist eens op de website www.benjewakker.nu.

terug