Ja, ik wil lid worden!
13|04|2017
Grootste distributiecentrum van Nederland in Sittard-Geleen bijna gereed; minimaal 1000 nieuwe banen

Het grootste distributiecentrum van Nederland langs de A2 bij Holtum in Sittard-Geleen levert naar verwachting 1000 nieuwe banen op.

Eigenaar Leeyen vastgoed uit Beringe is met een groot logistiek bedrijf in onderhandeling over de huur van het 145.000 vierkante meter  grote logistiek centrum. De verwachting is dat binnen enkele maanden bekend word gemaakt wie het distributiecentrum in gebruik gaat nemen. Als dat gebeurt levert dit tussen de 700 en 1000 nieuwe banen op. Het aantal banen zal naar verwachting verdubbelen op termijn, zo verwacht de provincie.

Tweederde van het gebouw is inmiddels gereed. Binnenkort wordt begonnen met de laatste fase. Het gebouw wordt gekenmerkt door groen. Niet alleen aan de buitenkant, waar groene elementen zorgen voor een landschappelijke inpassing. Ook op het gebied van duurzaamheid is er sprake van een uiterst groen gebouw. Op het dak zullen zonnepanelen worden geplaatst en het extra geïsoleerde gebouw krijgt overal uiterst zuinige LED-verlichting. De totale investering die Leeyen doet, bedraagt ruim 50 miljoen euro.

Leeyen vastgoed is het bedrijf van de broers Rien en Pierre Leeyen uit het Noord-Limburgse Beringe. De broers staan sinds vorig jaar in de lijst van rijkste Nederlanders van Quote met een vermogen van € 90 miljoen. Dat geld is voornamelijk verdiend met hun nertsenfokkerijen.

terug