Ja, ik wil lid worden!
16|03|2018
DaCapo leerlingen op bezoek bij technische bedrijven in Sittard-Geleen

Maandag 12 maart om 9:00 is de opening van de tweede editie van de T-splitsing. Tijdens deze tour nemen leerlingen van DaCapo College een kijkje achter de schermen bij technische bedrijven op het bedrijventerrein in Sittard-Geleen.

Profielkeuze

Het gaat om tweedejaars vmbo-leerlingen die dit jaar een profielkeuze gaan maken. De technische profielen op het vmbo hebben al langer te kampen met lage leerlingaantallen. Het DaCapo College hoopt met de tour leerlingen een realistisch beeld te geven van de mogelijkheden die de technische sector te bieden heeft en hen zo te stimuleren voor een profiel in de techniek te kiezen.

Succesvolle pilot

Op 18 december 2017 vond de eerste versie van de T-splitsing plaats. En met succes! Zowel vanuit de leerlingen als ouders kwamen positieve geluiden, met zelfs verontwaardigde brieven van ouders met de vraag waarom leerlingen uit andere leerjaren niet konden deelnemen aan de tour.
Ook de deelnemende bedrijven waren enthousiast. Genoeg reden dus om een tweede editie te organiseren!

Tweede editie

Tijdens de tweede editie van T-splitsing zijn de leerlingen welkom bij Wooncentrum Ger Pfennings. Ook de ouders zijn dit keer uitgenodigd. Vanaf Pfennings vertrekt iedereen in kleine groepen naar de deelnemende bedrijven. Dat zijn dit keer wederom MH Roadstyling, Jac Salvino Glas, Kupron en Lucassen Metaalbewerking. Twee nieuwe bedrijven zijn van de partij: Destil en Mengelers Groep. De bedrijven bieden elk inzicht in een andere kant van de technische sector zodat de leerlingen een goed beeld krijgen van de vele mogelijkheden in de techniek.

terug