Ja, ik wil lid worden!
13|12|2012
CHaRM: regeneratieve geneeskunde dichterbij

Het project CHaRM (Chemelot Health Campus association for Regenerative Medicine) streeft de realisatie na van een euregionaal instituut op het gebied van regeneratieve geneeskunde op de Chemelot Campus. Regeneratieve geneeskunde maakt het in de toekomst mogelijk om lichaamseigen weefsel dat door ziekte of slijtage is beschadigd, volledig te herstellen. Dat leidt tot revolutionair nieuwe geneeswijzen van bijvoorbeeld chronische- en ouderdomsziekten.

CHaRM beoogt de kennis en expertise van publieke en private partijen uit de regio, Nederland, Europa en de wereld onder één dak te laten samenwerken zodat deze nieuwe technologie straks bij patiënten kan worden toegepast. Regeneratieve geneeskunde vergt uitgebreid en complex onderzoek. Samenwerking is essentieel omdat de individuele deelnemers zelf niet alle benodigde kennis in huis hebben.

Grote waarde voor patiënt, maatschappij én regio

Door te ‘genezen’ in plaats van te ‘zorgen’ is de waarde voor patiënt en maatschappij erg groot. Het creëert ook een enorme markt voor innovatieve ondernemers. De realisatie van een dergelijk high tech topinstituut genereert bovendien nieuwe banen voor de regio. Dit internationaal competitieve instituut dient een pijler te worden van de Zuid-Limburgse kenniseconomie. Dankzij de bijdrage van het LED kan dit project worden uitgevoerd onder leiding van Academisch Ziekenhuis Maastricht in samenwerking met het LIOF, DSM en de Provincie Limburg.

Bron: www.bmm-program.nl en Emiel Staring.

 

terug