Ja, ik wil lid worden!
31|01|2012
Amersfoort wint Citymarketing Innovatie Award 2012

Met als thema “Grenzeloos begrensd” vond op donderdag 19 januari jl. de derde Dag van de Citymarketing plaats. In het nieuwe Cultuurgebouw van de gemeente Haarlemmermeer spraken ruim 200 deelnemers over de raakvlakken tussen city- en regiomarketing. Aan het einde van de dag werden de prestigieuze Nederlandse Citymarketing Innovatie Awards uitgereikt.

Na de opening van het congresprogramma door Gaston Crolla (voorzitter Netwerk Citymarketing) en Theo Weterings (burgemeester van Haarlemmermeer),  vertelde de internationaal vermaarde marketeer Ares Kalandides (INPOLIS Berlin) over zijn ervaringen en ging Dirk Duijzer (Rabobank Nederland) in op de parallellen tussen de bank-organisatie en city- en regiomarketing. In de paneldiscussie die daar op volgde werd er gediscussieerd over de raakvlakken tussen city- en regiomarketing. Het panel bestond uit verschillende city- en regiomarketeers, zoals Peter Kentie uit Eindhoven en Wim Ortjens van de Regio Zuid-Limburg.

In de middag konden de congresgangers een keuze maken uit een achttal interessante workshops, waaronder de “Expeditie Haarlemmermeer”, “de organisatie van citymarketing op overlappende schaalniveaus” en “Customer Journey - een belevenisperspectief op stad en regio”.

Nederlandse Citymarketing Innovatie Awards
Aan het slot van de dag werden de jaarlijkse Nederlandse Citymarketing Innovatie Awards uitgereikt.  Grote winnaar was de campagne ‘Locatie Amersfoort’ waarmee St. Citymarketing Amersfoort ambassadeurs inzet om het aantal zakelijke meetings en events in de Keistad te verhogen. “Een innovatieve vorm van marketing waarbij collectieve inspanningen worden gekoppeld aan de inzet van personen en bedrijven via hun eigen social media kanalen”, aldus Gaston Crolla namens de jury die voorgezeten wordt door de burgemeester van Den Bosch Ton Rombouts.

Binnenstad Veenendaal won voor haar proefproject met Het Nieuwe Winkelen de Nederlandse Citymarketing Stimulerings Award (voor nog niet gerealiseerde citymarketingprojecten), terwijl de nieuwe Nederlandse Citymarketing Scriptieprijs in bezit kwam van Anja Frankort van de faculteit Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij deed onderzoek naar de ‘internal branding’ van de gemeente Den Haag.

 

terug