Ja, ik wil lid worden!

Profiel Sittard-Geleen

Sittard-Geleen heeft veel te bieden. Zeker aan de ruim 95.000 mensen die er leven en de vele bedrijven die er gevestigd zijn. Sittard-Geleen biedt eerst en vooral uitstekende mogelijkheden om plezierig te wonen. Landelijk wonen in één van de karakteristieke, groene dorpen in de gemeente of wonen met stedelijke allure in het hart van de binnenstad met een eigentijds winkelaanbod, waaronder veel speciaalzaken en een groot aantal sfeervolle cafés en uitstekende restaurants.

Sittard-Geleen ligt centraal in de Euregio en is een ideale uitvalsbasis voor internationaal ondernemen. Dat is een andere kant van deze veelzijdige gemeente. Sittard-Geleen is namelijk ook een businessstad en thuishaven van veel innovatieve ondernemingen op het gebied van logistiek, chemie, automotive, zorg en sport met een reputatie die tot ver over de landsgrenzen reikt. Het is dan ook geen toeval dat steeds meer hoogtechnologische bedrijven Sittard-Geleen als een uitstekende vestigingsplaats ontdekken. De stad is vanuit alle windrichtingen uitstekend bereikbaar. Via de A2 in zuidelijke en noordelijke richting en de A76 die aansluit op het wegennet van België en Duitsland. Twee keer per uur vertrekken intercity’s vanaf het NS-station in Sittard richting de Randstad. En met een rechtstreekse treinverbinding naar Maastricht/Luik ligt Europa per spoor onder handbereik. Ook via de lucht en het water is Sittard-Geleen goed bereikbaar. Maastricht Aachen Airport ligt op een kwartiertje rijden en in de haven van Born, de grootste inlandterminal van Nederland, worden jaarlijks duizenden containers verscheept.

Sittard-Geleen is daarnaast een belangrijke studentenstad in de regio die bekend staat om de uitstekende onderwijsinstellingen op mbo- en hbo-niveau. En Museum Het Domein en de Stadsschouwburg in Sittard zijn twee voorbeelden van culturele instellingen met een sterke aantrekkingskracht. Verschillende bekende evenementen, zoals bijvoorbeeld de Gelaender Kirmes, het Oktoberfeest en het Sint Rosa Festival in Sittard trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

Sittard-Geleen biedt bovendien volop ruimte voor recreatie. Het is een zeer groene gemeente. Het typische Limburgse landschap is tastbaar aanwezig. Er is veel groen binnen fietsbereik, Landschapspark de Graven en de uiterwaarden langs de schitterende Grensmaas zijn zeer geliefde wandelgebieden.